Desert tarta rustica cu piersici si cirese

de Lau in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 1955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri untura
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura faina
  • esenta de rom
  • 400 g piersici in compot
  • cirese
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu piersici si cirese:

Aluat-intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim si lasam la dospit 30 min.

Umplutura-intr-un bol, amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, amidonul, adaugam piersici tocate marunt (scurse de compot), oprim cateva pentru decor.

Intindem aluatul sub forma de cerc, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, presaram lingura de faina, umplutura in mijloc.

Inchidem marginile, aducandu-le spre centru, adaugam felii de piersici si cirese fara samburi.

Lasam cca. 30 min la dospit, dupa care ungem cu oul batut.

Dam la cuptorul incalzit, pana se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu piersici si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine