Desert tarta rustica cu piersici si cirese

de Lau in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 2113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri untura
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura faina
  • esenta de rom
  • 400 g piersici in compot
  • cirese
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu piersici si cirese:

Aluat-intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim si lasam la dospit 30 min.

Umplutura-intr-un bol, amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, amidonul, adaugam piersici tocate marunt (scurse de compot), oprim cateva pentru decor.

Intindem aluatul sub forma de cerc, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, presaram lingura de faina, umplutura in mijloc.

Inchidem marginile, aducandu-le spre centru, adaugam felii de piersici si cirese fara samburi.

Lasam cca. 30 min la dospit, dupa care ungem cu oul batut.

Dam la cuptorul incalzit, pana se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu piersici si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

miki_a 1

06.07.2017, 09:13

Ce faină este!

Adi 1

06.07.2017, 20:38

Foarte buna!

Lau 1

06.07.2017, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)