Desert tarta rustica cu mere verzi

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Aug 2018 | 2256 vizualizari

 

Cand ai in gradina un pomisor plin cu mere verzi delicioase, faci prajituri!
Va invit la tarta de vara delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere verzi dulci acrisoare
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar ( puteti pune brun)
  • 230 gr. faina de patiserie( plus o cana pentru infainat si suprafata de lucru)
  • 1 ou mediu
  • 2 linguri lapte dulce rece
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • 3/4 cana de zahar ( normal sau brun pentru presarat peste mere)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu mere verzi:

Merele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg.

Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.), vanilia laptele dulce si am amestecat.

Am framantat aluatul, l-am infainat usor cu putina faina si l-am intins pe o foaie pergament infainata, apoi l-am transferat intorcandu-l si desprinzandu-l de pe hartie direct in forma de tarta unsa cu unt.

Am pus merele razuite si scurse in doua transe, de fiecare data presarand zahar si vanilie deasupra. Punem scortisoara si aducem marginile peste mere atat cat se poate.

Am copt tarta la 200 de grade C, timp de 35- 40 minute.

Cand s-a racit, am pudrat-o cu zahar si scortisoara, rezultatul este o mare, mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba