Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 27 Apr 2018 | 4450 vizualizari

 

Astazi vin cu o tarta super delicioasa.

Intai de toate, am sa va zic cateva cuvinte despre produsele Sano Vita, pentru ca am folosit din ele la aceasta tarta. Le-am descoperit cu 3-4 ani in urma, nu mai mult si imi plac foarte mult. Nu le-am folosit pe toate, daca asta va imaginati, ca nu poate sa ne placa totul pe lumea asta, dar am cumparat cateva din ele care m-au atras, stiind ca sunt sanatoase si am ramas placut impresionata de ele. De la amestecul de legumele uscate, cereale, fructe uscate, seminte, susan, ulei de cocos si multe altele, au devenit preferatele mele si alor mei. Inainte de Paste am primit de la ei un colet cu multe produse minunate, unele chiar noi pentru mine si am inceput sa le testez. Si da, pot sa spun ca voi ramane fidela multor produse Sano Vita si va recomand cu toata increderea sa le incercati si voi.

Pentru inceput, am pregatit o tarta cu caju in crusta, o crema delicioasa cu lapte de cocos, la care am adus un plus de culoare si savoare cu niste zmeura. A fost nebunia noastra de week-end!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
    • 120 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr caju (de la Sano Vita am folosit)
    • 210 gr faina
    • 3 linguri lapte
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 400 gr lapte vegetal de cocos (de la Sano Vita am folosit)
    • 2 galbenusuri
    • 3 linguri si 1/2 amidon
    • 5 linguri zahar
    • 300 gr mascarpone
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • 200 gr zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura:

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati.

Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati bine cu mana, turnati si laptele. Framantati pana obtineti un aluat nelipicios. Il inveliti in folie, il dati 30 de minute la frigider. Dupa acest timp il scoateti, il puneti intr-o tava de tarta (eu am folosit o tava dreptunghiulara), iar cu ajutorul degetelor intindeti aluatul spre margini, inclusiv peretii tavii sa ii imbracati in aluat. Intepati aluatul cu o furculita. Asezati hartie de copt peste aluat si puneti niste orez (asta ca sa nu se stranga marginile crustei la copt). Introduceti tava in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25 de minute. Cand este gata, scoateti crusta din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati bine cu un tel. Adaugati laptele vegetal de cocos, amidonul si amestecati pana ce acesta din urma este bine dizolvat. Transferati cratita pe foc, invartiti continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Cand s-a racit bine crema, adaugati mascarponele si mixati. La final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie. Peste crusta coapta rece, puneti zmeura (eu am folosit zmeura decongelata), apoi turnati toata crema si o nivelati. Dati tarta la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. O scoateti de la rece, o decorati cu zmeura, bucati de caju si frunze de menta. Portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (27)

Rocsi 1

30.04.2018, 19:07

Mirela, mie imi place la nebunie forma asta de tarta!

Gheorghita_T 1

06.05.2018, 15:22

Combinatia de ingrediente este grozava! Felicitari arata extraordinar!

Rocsi 1

07.05.2018, 19:04

Gheorghita, multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce