Desert tarta cu capsuni si rubarba

de oanapl in Prajituri, 6 Mai 2017 | 3711 vizualizari

 

Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea.
Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.
 
Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa
  •  umplutura:
  • 700 g capsuni
  • 120 g zahar
  • 2-3 tije rubarba
  • 3 linguri amidon
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si rubarba:

Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand compozitia se ingroasa putin. 
Din ingredientele de mai sus, pregatesti un aluat pe care-l pui in folie alimentara si il lasi la rece pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat si din acest aluat, tai cateva fasii si faci un grilaj peste compozitia de capsuni.
Ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte si introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca tarta, apoi o scoti din forma si o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru