Desert tarta cu branza si frisca

de cristina1985 in Torturi, 20 Dec 2018 | 2910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g piscoturi
  • 130 g unt
  • Crema:
  • 1 pliculet jeleu de fructe de padure
  • 250g crema branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 lg zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si frisca:

Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite. 

Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de  piscoturi si presati cu ajutorul unei linguri. Dati forma de tort, la frigider.

Crema: Se amesteca jeleul cu 250 ml apa si lasati sa se umfle 10 minute. Apoi fierbeti 1 minut. Se lasa putin la racit, pana bateti frisca. Se adauga  (peste frisca) zaharul pudra, jeleul, crema de branza, cele 2 pliculete de intaritor de frisca si se amesteca.

Se toarna peste blatul de piscoturi si se introduce in frigider. Dupa 2-3 ore,  se presara restul de piscoturi si se mai lasa 1-2 ore (la frigider).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Mihai