Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

de Panacris in Prajituri, 21 Apr 2021 | 2364 vizualizari

 

Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau una vin fiert😉

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină albă 000 760 g,
  • Lapte dulce gras 3,5% 250 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Unt grăsime 82 % 125 g,
  • Coajă de lămâie 1 lingură,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe, cca. 10 g,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Esență de vanilie ½ fiolă.
  • Pentru modelat:
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
  • Pentru umplutură:
  • Magiun de prune cca. 350 g,
  • Nucă rasă cca. 150 g,
  • Zahăr brun cca. 3 linguri.
  • Pentru uns:
  • Ou 1 bucată,
  • Zahăr brun cca. 1 lingură.
  • Pentru însiropat:
  • Lapte dulce cca. 300 ml,
  • Sirop de arțat cca. 100 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu magiun de prune si nuca:

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.

Ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, drojdia, se amestecă și se adaugă peste ingredientele lichide.

Se finalizează cu coaja de lămâie rasă.

Aparatul se conectează la sursa de curent, se programează la modul de aluat, frământat și dospit, se închide capacul  și se lasă la treabă pentru cca. 90 de minute.

După ce a trecut timpul de frământare și dospire, se scoate aluatul pe masa de lucru, uleiată, se se întinde cu sucitorul, până ce se obține un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.

Peste aluatul obținut, se pune magiunul care se întinde într-un strat uniform pe toata suprafața, apoi se presară nuca măcinată și zahărul brun.

Dreptunghiul se rulează cât mai strâns, apoi se taie în rulouri de cca. 3 cm lățime.

Rulourile obținute se așează într-o tavă temorezistentă, tapetată cu foaie de pergament și se lasă la dospit minim 60 minute, până ce își dublează volumul.

Se ung cu ou bătut și după gust se preasară zahăr brun, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade, apoi cca. 35 minute la 180 grade.

Între timp se pune la fiert laptele împreună cu siropul de arțar.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava cu rulouri pe un suport termorezistent și se însiropează cu laptele îndulcit, și se lasă la răcorit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu magiun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana si blat cu nuca