Desert rulada Tiramisu

de RuxyRux in Prajituri, 29 Feb 2020 | 3575 vizualizari

 

 Rulada Tiramisu leopard, o prajitura festiva, minunat de delicioasa, am preparat-o in diverse ocazii, de Craciun i-am dat forma unei buturugi, este foarte apreciata de cei dragi si daca va tenteaza va invit sa o probati.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 300 gr. mascarpone
  • 500 ml frisca lichida ( pe care o vom mixa)
  • 400 ml cafea + 200 ml apa fierbinte +3 linguri zahar+ vanilie
  • 7 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • 350 ml lapte
  • vanilie
  • 70 gr. amidon
  • 100 ml Martini alb
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao pentru pudrat
  • folie de aluminiu si folie de prospetime
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada Tiramisu:

Crema

Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am adaugat Martini, mixand fara oprire si-am tras vasul de pe ochiul aragazului.

Crema am racit-o, apoi am adaugat pe rand mascarpone si  frisca batuta.

Preparati cafeaua, adaugati apa fierbinte, cele trei linguri de zahar, vanilie si esenta de rom, turnati intr-o forma de chec, sa va fie mai usor sa inmuiati piscoturile).

Se pregateste o suprafata pe blatul de lucru, asezand trei foi de aluminiu iar deasupra folie de prospetime in cateva randuri, procedam cumva ca la salamul de biscuiti.

Se pune fiecare piscot inmuiat in cafea cu partea pe care este zaharul in sus. Vedeti imaginile pentru modul de asezare. Daca va ramane un pic de cafea stropiti piscoturile.

Vom pune crema pana se acopera piscoturile  iar restul de crema o vom pastra pentru decor a doua zi cand va fi gata prajitura.

Cu ajutorul foliei de prospetime si celei de la baza de aluminiu vom rula avand grija sa fie cat mai stransa prajitura ca sa se vada straturile frumos la final.

Strangem marginile si punem la rece prajitura pana a doua zi. Eu am asezat-o pe un tocator lung de lemn.

A doua zi, am impartit-o in doua, am scos cu mare grija folia, cu o spatula mai mare am ridicat-o si am asezat-o  pe un platou,  am pus deasupra crema  si am pudrat-o cu cacao.

Daca aveti o tava mai mare puteti aseza ambele bucati sub forma de buturuga si sa o ornati dupa dorinta...prajitura este un deliciu si sper sa va bucure si voua inimile.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu cacao si crema mascarpone