Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2016 | 8720 vizualizari

 

Buna de facut cand se aduna multe albusuri prin congelator.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata:

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

Crema: Se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute, pana se obtine o crema consistenta. Se pune in frigider pana se raceste rulada. Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema. Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 4 ore pana se intareste crema.

Glazura: Se topesc toate ingredientele la foc mic amestecand usor. Cand sunt topite se lasa glazura la racit. Eu am avut ciocolata cu alune si a iesit cu bucati de alune maruntite.  

Se scoate rulada din folia alimentara si se pune pe un platou. Se toarna deasupra glazura de la un capat la altul. Se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Se taie felii cu un cutit ascutit si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu branza