Desert rulada cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 4 Noi 2020 | 5594 vizualizari

 

O rulada cu blat pufos de cacao si o crema de fructe, in acest caz de zmeura, pentru mine este desertul perfect, perfect pentru o zi oarecare, o aniversare sau chiar pentru sarbatori! Nu prea dulce, pentru ca nu sunt fana deserturi prea dulci, dar cu bucati de zmeura proaspata in interior ca sa o completeze perfect, nu puteti da gres cu ea! Daca va place, o puteti incerca si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 2 linguri pudra de rascove (sau cacao)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de zmeura:
    • 250 gr zmeura
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 140 gr iaurt grecesc
    • zmeura proaspata
    • 30 gr ciocolata neagra + 30 ml smantana pentru frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu zmeura:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana prind volum. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenusurile si vanilia, apoi uleiul. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, le incorporati treptat peste oua, cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm. Turnati compozitia, o nivelati, introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, 15 minute. Dupa acest timp, il scoateti din cuptor, desprindeti blatul fierbinte de hartie, il rulati strans si il inveliti intr-un prosop umed de bucatarie sau in hartie de copt. Il lasati sa se raceasca.

Crema de zmeura: Intr-o cratita puneti zmeura cu zaharul, le trasferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet dizolvat. Luati zmeura de pe foc, o pasati in blender. Puneti intr-o sita zmeura pasata, indepartati semintele. Rasturnati piurel obtinut intr-o cratita, il puneti pe foc. Dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste piure, amestecati continuu pana se ingroasa. Luati de pe foc, o acoperiti cu folie si dati la rece. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati iaurtul grecesc, mixati pana crema devine spumoasa. La final incorporati jeleul de zmeura rece. Opriti 2-3 linguri de crema. Desfaceti blatul, puneti crema si o nivelati. Pe o marine asezati zmeura una langa alta, apoi rulati cat mai strans. Inveliti in folie rulada si o dati la rece 2-3 ore. Ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca, le topiti pe baie de aburi. Scoateti rulada de la rece, o glazurati cu ciocolata topita. Puneti crema oprita intr-un pos, faceti cateva moate. O decorati cu zmeura si frunze de menta. Este gata pentru a fi servita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa