Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

de AlexTeacher in Dulciuri, 12 Sep 2017 | 13101 vizualizari

 

reteta de preparare a papanasilor 
Papanasii cu branza proaspata de vaci sunt un desert extraordinar cum numai noi romanii stim sa facem. Ti-l recomand sa-l incerci

 

INGREDIENTE

  • reteta de preparare a papanasilor 
  • 350 g Branza proaspata de vaci
  • 260 g Faina de cozonac
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana cat mai grasa si dulceata pentru servire
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci:

reteta de preparare a papanasilor 

Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incepe sa amesteci cu mana, incorporand treptat faina cu praful de copt si sarea. Daca simti ca aluatul este prea lipicios, completeaza cu faina. Acesta nu trebuie sa ti se lipeasca de mana, dar nici sa fie uscat.

 Pune faina pe blatul de lucru si mai framanta-l putin. Lasa-l apoi 15-20 minute la odihnit. 

Adauga faina pe maini si rupe bilute mici de aluat – te voi invata sa aranjezi acest desert putin diferit de cum ai fost obisnuit. Cine-a zis ca toti papanasii trebuie sa arate la fel? In plus, folosind aceasta metoda vor arata si mai spectaculos si nici nu vei risca sa fie cruzi in interior. 

Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta, intr-o oala sau intr-un tuci. Prajeste toate bucatile de aluat avand grija sa se rumeneasca perfect pe toate partile. Daca simti ca focul este prea puternic si risti sa le arzi, micsoreaza-l. Scoate papanasii pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.

Pune smantana la baza paharului si peste aceasta dulceata. Adauga 2-3 papanasi si peste acestia pune din nou smantana si dulceata. Infige cate o scobitoare decorativa in ei, pune cateva frunzulite de menta ca si decor si savureaza-i cu placere. Sunt extraordinari si-ti garantez ca sunt si extrem de pufosi.

 

TIPS-URI

1

Branza proaspata de vaci trabuie lasata la scurs 2-3 ore in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe