Un desert foarte aromat usor si rapid de preparat.
Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.
Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
L-am amestecat cu branza si iaurtul.
Am adaugat zaharul vaniliat si coaja de portocala si praful de copt.
Apoi am adaugat faina.
Am obtinut o compozitie uniforma, consistenta.
Am adaugat ouale ai le-am incorporat incet in compozitie.
Am tapetat o tava.
Am pus compozitia. Am adaugat stafidele.
Am lasat la cuptor la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a mai racit am portionat-o.
1
Iaurtul se poate inlocui cu o crema de branza sau smantana pentru a nu iesi atat de umed aluatul.