Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide

de Tabita _ in Prajituri, 26 Apr 2020 | 2616 vizualizari

 



Un desert foarte aromat usor si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 180 g iaurt cu afine (optional)
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 linguri faina
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide:

Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.

Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
L-am amestecat cu branza si iaurtul.
Am adaugat zaharul vaniliat si coaja de portocala si praful de copt.
Apoi am adaugat faina.
Am obtinut o compozitie uniforma, consistenta.
Am adaugat ouale ai le-am incorporat incet in compozitie.
Am tapetat o tava.
Am pus compozitia. Am adaugat stafidele.
Am lasat la cuptor la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a mai racit am portionat-o.  

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu o crema de branza sau smantana pentru a nu iesi atat de umed aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post