Desert prajitura Tosca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 112773 vizualizari

 

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o pentru prima oara m-a servit cu prajitura Tosca. Este prima mea reteta incercata din retetele lui Miha. E delicioasa ca de altfel toate retetele ei. Multumesc Cami! Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu mac:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamiae
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Blat de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blatul cu mac: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna  intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema: Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Se adauga amidonul si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat laptele rece si se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia.

Dupa ce s-a racit se adauga treptat untul batut spuma cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Crema  se repartizeaza uniform pe blatul cu mac racit.

Siropul: Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa rece. Se lasa la racit si din cand in cand se amesteca sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire se adauga esenta de rom.

Biscuitii se insiropeaza si se asaza peste crema.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare de ziua indrăgostiților