Desert prajitura saseasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Apr 2014 | 59830 vizualizari

 

Crisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de voi!

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.

Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.

Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.

Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se lasa sa se raceasca in tava.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Grisul doar se amesteca bine cu laptele, nu se fierbe deoarece sa intareste si se intinde greu in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata