Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel

de CameliaR in Prajituri, 5 Iun 2017 | 4847 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura foarte parfumata, lipicioasa, gustoasa, dar si satioasa! Am gasit reteta pe blogul Laurei Adamache. Am schimbat putin modul de pregatire a blatului. Noua ne-a placut aceasta prajiturica pe care am servit-o alaturi de inghetata si sos de ciocolata.
 

 

INGREDIENTE

  • Caramel:
  • 100 g unt moale
  • 140 g zahar
  • Blat:
  • 3 banane
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 g praf de copt (eu am folosit bicarbonat)
  • 90 g unt
  • 175 g zahar
  • 2 oua mari
  • 80 ml lapte
  • 70 ml iaurt natural
  • 1 varf cutit sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel:

Caramel:

Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si amestecam la foc mic, pana obtinem un caramel omogen (8-9 minute). Turnam imediat caramelul intr-un strat uniform in tava in care vom coace prajitura (eu am folosit o tava de 24 cm) pentru ca se intareste repede.  Asezam feliile de banana peste caramel. Lasam tava pe masa pana pregatim compozitia pentru blat. 

Blat:

Topim untul si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol, punem ouale, zaharul si sarea. Mixam pana obtinem un amestec albicios si pufos. Ouale isi vor dubla volumul. Amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Punem laptele peste iaurt si le amestecam bine cu un tel sau cu o furculita. Adaugam untul treptat peste amestecul de oua. Mixam la viteza medie pana incorporam untul in amestec. Adaugam jumatate din amestecul de lapte+iaurt si jumatate din amestecul de faina+cacao+praf de copt. Mixam pana la omogenizare. Adaugam restul de lapte+iaurt si restul de faina+cacao+praf de copt. Mixam pana la omogenizare.

Turnam aluatul peste banane. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Dupa 25 de minute, introducem un bat de frigarui ca sa verificam daca este blatul copt. Daca iese curat, inseamna ca este gata, daca nu, o mai coacem pentru 5 minute. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Rasturnam prajitura pe un platou sau pe un gratar. Este o prajitura lipicioasa si, din acest motiv, data viitoare o sa o asez si eu pe un gratar. Excesul de sirop l-am eliminat cu ajutorul servetelelor absorbante. Am servit-o alaturi de inghetata si sos de ciocolata. Este minunata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca