Desert prajitura Printesa

de -Licurici- in Prajituri, 24 Iul 2017 | 13519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 14 albusuri;
    • putina sare;
    • 300 g zahar;
    • 2 linguri otet;
    • 280 g nuca macinata.
  • Pentru crema:
    • 14 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 200 g zahar;
    • 100 g faina;
    • 600 ml lapte;
    • 3-4 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • 400 g margarina.
  • Decor:
    • zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Printesa:

Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. 

Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C).

Aluatul se scoate de pe hartia de copt cat este cald.

La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

Pentru crema, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza 100 g de faina si se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, pentru a ajunge treptat la aceeasi temperatura.

Compozitia se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. 

Se ia de pe foc, se adauga pliculetele cu zahar vanilinat, apoi se lasa la racit.

Intre timp, se mixeaza margarina pana devine spuma.

Cand s-a racit crema, se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de margarina.

Crema se baga o ora in frigider.

Asamblare: primul blat, crema, al doilea blat, iar deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa