Desert prajitura Printesa

de -Licurici- in Prajituri, 24 Iul 2017 | 13236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 14 albusuri;
    • putina sare;
    • 300 g zahar;
    • 2 linguri otet;
    • 280 g nuca macinata.
  • Pentru crema:
    • 14 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 200 g zahar;
    • 100 g faina;
    • 600 ml lapte;
    • 3-4 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • 400 g margarina.
  • Decor:
    • zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Printesa:

Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. 

Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C).

Aluatul se scoate de pe hartia de copt cat este cald.

La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

Pentru crema, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza 100 g de faina si se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, pentru a ajunge treptat la aceeasi temperatura.

Compozitia se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. 

Se ia de pe foc, se adauga pliculetele cu zahar vanilinat, apoi se lasa la racit.

Intre timp, se mixeaza margarina pana devine spuma.

Cand s-a racit crema, se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de margarina.

Crema se baga o ora in frigider.

Asamblare: primul blat, crema, al doilea blat, iar deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat