Desert prajitura negresa

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 73082 vizualizari

 

Negresa pufoasa cu glazura delicioasa de ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 10 gr praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul.
Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final.
Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot.
Pune praful de copt peste faina si adauga cate putin in compozitia de ciocolata si mixeaza.
Adauga cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Cel mai bine este sa alternezi ouale cu faina ca sa se omogenizeze mai bine.
Tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt si toarna compozitia.
Coace negresa la 180 grade, aproximativ 45 min si fa testul cu scobitoarea.
Scoate tava, fa mici gauri cu un betisor de frigaruie pe toata suprafata prajiturii si toarna deasupra glazura oprita.
Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte sa o tai.
Pentru decor, presara deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

12.10.2017, 06:56

Delicioasa!

Rahela Velicu 1

12.10.2017, 18:24

VeroVero65 1

11.11.2019, 22:57

Prajitura a iesit foarte buna.e usor de facut.doar ca nu am avut rabdare sa pun ingr.pe rand.le'am amestecat toate odata.am pus peste glazura fulgi de cocos.o delicatesa 😍🤩

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de branza