Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.
Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la racit
Blatul 2: Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi 250 grame nuca macinata, o jumatate pliculet praf de copt si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in aceeasi tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor se scoate si se lasa la racit.
Crema: Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul 2 se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur (dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa, daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intr-una punem 2 linguri de cacao si se pune intre cele doua foi de blat, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata peste ea.
Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.
Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate portiona.