In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite.
Bezea cu nuci : Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate.
Bezeaua o intindem peste nucile prajite din tava si dam la cuptor, pana se rumeneste putin deasupra (circa 15 minute).
Cum scoatem tava din cuptor, o rasturnam invers pe un platou si ungem imediat cu crema de ciocolata Finetti. Lasam apoi deoparte sa se raceasca.
Crema: Punem intr-o cratita pe foc 500 ml lapte sa fiarba. Faina cu budincile de vanilie le amestecam intr-un alt castronel si treptat adaugam cei 300 ml lapte ramas. Dupa ce laptele de pe foc a dat intr-un clocot, adaugam in fir subtire budicile de vanilie dizolvate in lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam treptat galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam zaharul si omogenizam bine, acoperim cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta deasupra ) apoi lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam crema de budinca , lingura cu lingura.
Aceasta crema o impartim in 2. Intr-una din parti adaugam 1,5 linguri crema ciocolata Finetti si 50 g nuci macinate. Omogenizam si intindem peste ciocolata din tava, iar peste ea crema galbena.
Decor: Decoratiuni de ciocolata dupa plac.
Un adevarat deliciu !