Desert prajitura Jerbo

de Bunica in Prajituri, 2 Iul 2018 | 4783 vizualizari

 

Prajitura Jerbo este o prajitura spornica -din cantitatile respective iese o tava mare.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 g faina
  • 250 g zahar
  • 300 g untura sau unt
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 g drojdie
  • UMPLUTURA
  • 250 g nuci
  • 1/2 kg gem de caise
  • 3 albusuri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Jerbo:

Se amesteca bine faina cu untura.

In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut.

Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor.

Aluatul se imparte in patru parti.

Umplutura

Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma tare.

Gemul de caise se pune intr-un castron, pentru a putea sa-l portionam mai usor.

Se pregateste tava mare a aragazului. O tapetezi cu hartie de copt.

Se intinde prima foaie, se pune in tava, se unge cu gem si deasupra albusurile amestecate cu nuca.

Se repeta operatiunea pana se termina foile.

Foaia de deasupra se inteapa.

Se da la cuptor la foc mediu (160 grade C), pana se rumeneste frumos.

Scoate tava din cuptor si lasa prajitura la racit.

Se pudreaza sau se glazureaza cu ciocolata, dupa gustul fiecaruia;)

Se feliaza in momentul servirii sau inainte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte