Desert prajitura de ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 55896 vizualizari

 

O prajitura usor de facut, simpla, dar in acelasi timp destul de rafinata :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 40 g cacao neagra
  • 5 oua
  • 65 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml apa rece
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuci macinate
  • glazura de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata:

Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile. La final adaugam romul.
Impartim compozitia in doua.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam restul de zahar (50 g) si zaharul vanilat si mixam pana rezulta o bezea tare.
Peste prima compozitie adaugam faina, praful de copt si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.
Tapetam o tava mica (20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit (facem testul scobitorii).
Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.
Taiem blatul racit in doua, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Metrou