Desert prajitura cu zmeura, de post

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Aug 2021 | 2714 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Laura, ea a facut chec eu am facut prajitura....ea a avut si afine, mai bogatana, eu doar zmeura...:))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 150 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere
  • 50 g cacao ( de preferat neagra ca abanosul)
  • 80 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 200 zmeura ( congelata am avut eu, ca nu mai am proaspata la ora asta)
  • cacao de tavalit zmeura
  • Ciocolata neagra topita + 1 lingura ulei ( sau lapte de cocos)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura, de post:

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de chec). Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 40-45 min. Am stins focul si am mai lasat cca 10 min in cuptor. Apoi am scos pe un platou si am lasat sa se raceasca prajitura. Am glazurat cu ciocolata neagra topita amestecata cu o lingura de ulei, am decorat cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda