Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi mancat niciodata prajituri! 😄😄😄 Dar sincer va spun, a iesit super, super delicioasa!
Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, vanilia si le incorporati peste bezea. Adaugati si laptele batut, amestecati. Faina cernuta cu praful de copt, le incorporati treptat, cu ajutorul unei palete de silicon. Impartiti compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm. Turnati prima parte de compozitie, nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12 minute. La fel procedati si cu a doua foaie, le lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu indulcitorul pudra. Adaugati laptele, invartiti bine, apoi amidonul si amestecati. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati 1 minut, apoi adaugati untul de la temperatura camerei, vanilia si mixati pana obtineti o crema spumoasa. In tava in care ati copt blaturile, puneti folie alimentara sau hartie de copt. Asezati prima foaie de blat, o ungeti cu 3 linguri de crema de ciocolata. Puneti jumatate din crema de vanilie, o nivelati, apoi asezati zmeura din loc in loc. Asezati a doua foaie de blat, o presati usor. Ungeti cu crema de ciocolata, presarati zmeura, apoi puneti crema de vanilie si o nivelati usor. Acoperiti prajitura, o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. O scoateti de la rece si o portionati. Ornati cu zmeura proaspata si decoratiuni! Pofta buna!