Desert prajitura cu visine si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 20 Iun 2018 | 21150 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Ruxy si a iesit o prajitura delicioasa, umeda, dulce acrisoara, sa tot mananci! Multumesc Ruxy pentru reteta! :X >:D<
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 lg ulei
  • 6 lg iaurt grecesc
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • visine fara samburi
  • zahar pudra vanilat pt pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si iaurt:

Se curata visinele de samburi si se pun la scurs. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pentru cateva minute pana se obtine o compozitie mai deschisa la culoare. Se toarna uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga coaja de lamaie apoi iaurtul. Se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt. Se toarna peste compozitie si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna in tava, iar deasupra se asaza visinele cat mai des.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu am incercat dar cu siguranta se pot folosi orice fel de fructe!

2

Dimensiunea tavii este de 22 x 33cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta