Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Feb 2021 | 3038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tava 36/25 cm
  • Blat
  • 6 oua mari
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • un praf de sare
  • jumatati de prune ( eu le-am avut la congelator ca nu esezonul lor)
  • zahar brun
  • nuca taiata grosier
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • bomboane trufe razuite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie:

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am asezat pe fundul tavii cu partea umpluta in jos. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez 3-4 min. Am adaugat amoniacul si jumatate din faina, am omogenizat apoi am incorporat jumatate din spuma de albusuri, am adaugat restul de faina, am omogenizat apoi am incorporat restul din spuma de albus. Aluatul l-am pus in tava peste prunele deja asezate, am nivelat frumos si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 35 min sau pana trece testul scobitorii.Am scos tava din cuptor si am rasturnat blatul pe o tava, partea de jos devenind partea de sus, am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat blatul

Crema: Intr-un vas de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus vasul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat, la final am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit cu folie alimentara crema si am lasat-o sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat bine apoi am incorporat crema de galbenusuri, racita bine.

Asamblare : Fiecare bucatica de blat am ornat-o cu crema si apoi am ras  deasupra bomboane trufe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]