Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Feb 2021 | 2736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tava 36/25 cm
  • Blat
  • 6 oua mari
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • un praf de sare
  • jumatati de prune ( eu le-am avut la congelator ca nu esezonul lor)
  • zahar brun
  • nuca taiata grosier
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • bomboane trufe razuite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie:

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am asezat pe fundul tavii cu partea umpluta in jos. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez 3-4 min. Am adaugat amoniacul si jumatate din faina, am omogenizat apoi am incorporat jumatate din spuma de albusuri, am adaugat restul de faina, am omogenizat apoi am incorporat restul din spuma de albus. Aluatul l-am pus in tava peste prunele deja asezate, am nivelat frumos si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 35 min sau pana trece testul scobitorii.Am scos tava din cuptor si am rasturnat blatul pe o tava, partea de jos devenind partea de sus, am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat blatul

Crema: Intr-un vas de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus vasul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat, la final am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit cu folie alimentara crema si am lasat-o sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat bine apoi am incorporat crema de galbenusuri, racita bine.

Asamblare : Fiecare bucatica de blat am ornat-o cu crema si apoi am ras  deasupra bomboane trufe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca