Desert prajitura cu pere si nuci

de oanapl in Prajituri, 5 Mar 2017 | 2883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • umplutura:
  • 6 pere
  • 1 cana miez de nuca
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 70 g zahar
  • coaja de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si nuci:

Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la dospit pentru 30 de minute.

Cureti perele de coaja si de seminte, le tai felii si le fierbi in siropul facut din apa, zahar si coaja de lamaie, pana se inmoaie. Le lasi la racit, le scurgi si le mixezi pana obtii un piure si apoi le amesteci cu miezul de nuca macinat.

 Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii acesteia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Scoti tava si lasi putin sa se raceasca. Torni piureul de pere cu nuca in tava, iar peste el laptele amestecat cu ouale batute, esenta si zaharul. Inainte sa se introduca tava la cuptor, presari nuca macinata. Lasi tava in cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste prajitura. Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

06.03.2017, 16:45

Ce frumos se văd straturile! Sigur e o bunătateeee!

Rocsi 1

06.03.2017, 19:38

Ce combinatie de arome si gust!

oanapl 1

06.03.2017, 20:10

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar merge bine la cafea dar si cu o cana cu lapte.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu ciocolatos