Desert prajitura cu pere si nuci

de oanapl in Prajituri, 5 Mar 2017 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • umplutura:
  • 6 pere
  • 1 cana miez de nuca
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 70 g zahar
  • coaja de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si nuci:

Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la dospit pentru 30 de minute.

Cureti perele de coaja si de seminte, le tai felii si le fierbi in siropul facut din apa, zahar si coaja de lamaie, pana se inmoaie. Le lasi la racit, le scurgi si le mixezi pana obtii un piure si apoi le amesteci cu miezul de nuca macinat.

 Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii acesteia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Scoti tava si lasi putin sa se raceasca. Torni piureul de pere cu nuca in tava, iar peste el laptele amestecat cu ouale batute, esenta si zaharul. Inainte sa se introduca tava la cuptor, presari nuca macinata. Lasi tava in cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste prajitura. Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

06.03.2017, 16:45

Ce frumos se văd straturile! Sigur e o bunătateeee!

Rocsi 1

06.03.2017, 19:38

Ce combinatie de arome si gust!

oanapl 1

06.03.2017, 20:10

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar merge bine la cafea dar si cu o cana cu lapte.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin