Desert prajitura cu migdale si portocale

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2018 | 3138 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de portocale
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 4 linguri felii de migdale
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si portocale:

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.

Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana se inmoaie. Se mixeaza totul cu blenderul vertical si se lasa piureul la racit.

Se tapeteaza o tava de tarta sau de tort cu fund detasabil cu ulei si faina si se incinge cuptorul la 160 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla si incep sa se intareasca se adauga 100 g de zahar. Se mixeaza ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza separat cu restul de 100 g de zahar pana se umfla si se albesc. Se adauga piureul de portocale. Se cerne faina de migdale in compozitie si se amesteca bine. Se pune apoi deasupra bezeaua si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Se rastoarna compozitia in tava si se presara deasupra feliile de migdale. Se coace prajitura 30-40 de minute pana se rumeneste usor si se face testul cu scobitoarea.

Se lasa apoi la racit putin si se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure