O reteta simpla dar foarte buna!
Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele.
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Compozitia va fi un pic mai grosuta ca la clatite.
Am uns tava cu unt si am adaugat o linguta de zahar, am miscat tava ca si cum as tapeta o cu faina , dupa ce s-a lipit zaharul de peretii tavii am pus merele taiate cubulete iar deasupra am turnat aluatul.
Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoreasca 5 minute dupa care am rasurnat-o pe un platou, cand s-a racorit bine am pudart-o cu zahar pudar vanilat si un pic de scortisoara macinata.
O portionam dupa ce s-a racit.
Pofta buna!