Desert prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 6 Oct 2018 | 2705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lg-ta zeama de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic zahar cu caramel
  • 1 varf lingurita cuiosare macinate
  • 1 lg-ta scortisoara
  • 3 lg pesmet
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute.

In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul  (fara apa), scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilinat si cel cu caramel, timp de 20 minute, pe ochiul mijlociu, foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

Impartiti aluatul in 2 bucati si intindeti prima foaie, intr-o tava de 37x30 cm  (sau putin mai mica), presarati pesmet  (pentru a absorbi sucul de la mere)  si puneti merele calite. A doua foaie se intinde si se decupeaza fasii, pe care le asezati sub forma de grilaj, peste umplutura de mere. Se introduce in cuptorul preincalzit, pana este gata ( la mine a durat 1 ora si 15 minute-verificati dupa 25-30 minute, eventual intoarceti tava, daca nu se coace uniform).

Se presara zahar pudra pe feliile pe care le mancati, pentru a nu absorbi umezeala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza