Desert prajitura cu mere

de dantes in Prajituri, 5 Iun 2018 | 4411 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor  
Prajitura rezistenta la transport si la caldura, numai buna pentru picnic.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 2 Kg mere
  • 100 g zahar
  • 20 g scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana si se lasa la dospit sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In acest timp curatam merele le dam pe razatoarea mare si le calim cu zahar si scortisoara.

Cand aluatul a crescut, il impartim in doua si il intindem in foi de dimensiunea tavii in care coacem prajitura.

Se tapeteaza tava, se asaza o foaie de aluat, apoi merele calite si racite si se pune deasupra cealalta foaie de aluat si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se da la copt circa 40 minute; se face proba cu scobitoare. Se taie dupa ce s-a racit la dimensiunea pe care o doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]