Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 6 Dec 2020 | 14643 vizualizari

 

Aveam o cutie cu albusuri pe care o tot mutam dintr-un loc in altul prin congelator si am zis ca trebuie sa fac ceva cu ea ca mai mult ma incurca. Am dat o cautare pe google si m-am oprit la o reteta de-a lui Chef Nicolaie Tomescu https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/prajitura-din-albusuri-cu-cacao-si-crema-de-cocos/. Arata bine prajitura, era pe gustul meu, aveam de toate asa ca m-am pus pe treaba. Mie mi-a iesit mai mare prajitura pentru ca am avut cantitate dubla de albusuri, asa ca am adaptat reteta.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 250 g albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 120 ml apa clocotita

Crema de cocos:

  • 1 litru de lapte
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 g faina alba
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • ciocolata rasa pt decor
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos:

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. La final se toarna apa fierbinte si se omogenizeaza amestecul.

Se imparte compozitia in doua. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde jumatate din compozitie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. La fel se procedeaza cu restul de aluat. Dupa ce s-au racit blaturile se taie in doua jumatati fiecare.

Crema de cocos: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul, zaharul vanilat si faina si se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi nuca de cocos si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se trage oala deoparte si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul si se amesteca bine.

Pe un platou se asaza o foaie de blat, se unge cu crema, se pune a doua foaie, din nou crema si se continua pana la final, avand grija ca si peste ultima foaie sa intindem crema. Se rade deasupra ciocolata sau daca aveti, se pot presara bombonele. 

Se da tava la rece pentru cateva ore apoi se potioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot injumatati cantitatile daca se vrea o prajitura mai mica.

2

Dupa 2 zile este si mai buna prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello