Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 5353 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 1/2 cana untura
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • aprox. 600-700 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata:

Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Impaturim aluatul in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Impartim apoi aluatul in 4 bucati egale pe care le vom intinde pe masa infainata, de dimensiunile tavii pe care le vom coace.

Le coacem pe rand, pe fundul tavii, in cuptorul preincalzit, pana ce se rumenesc putin, cam 8 minute fiecare.

Crema: intr-un ceaun sau intr-o craticioara cu fund dublu adaugam faina, cacaua, zaharul si cu ajutorul telului vom amesteca adaugand laptele treptat. Punem pe foc potrivit pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu, apoi oprim focul si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam pana ce se topeste, adaugam nuca macinata, ciocolata data prin razatoare si esenta dupa gust.

Acoperim cu folie direct pe crema si lasam sa se raceasca foarte bine.

In tava in care am copt foile adaugam prima foaie- crema- foaie si tot asa pana terminam cu ultima foaie.

Acoperim cu folie alimentara, adaugam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.

A doua zi decoram dupa plac sau pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]