Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 7326 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa fie atat de buna.
Reteta romaneasca.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • 400 g gem de gutui
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu bulion (de post):

Pentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea.

Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta.

Am impartit aluatul in patru. Am intins fiecare bucata de aluat direct pe hartia de copt presarata cu faina, am intepat-o cu o furculita, am transferat-o apoi  pe o tava si am introdus tava in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor foaia. Am procedat la fel cu celelalte foi.

Pentru crema am pus intr-un vas pe foc apa si zaharul . Dupa ce s-a topit zaharul am adaugat grisul in ploaie si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat, amestecand continuu.

Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina treptat, amestecand continuu pana s-a incorporat in crema. Am adaugat si zeama si coaja de lamaie si nuca de cocos.

Dupa ce crema s-a racorit am asamblat prajitura.

Am asezat prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, apoi un strat de gem de gutui, a treia foaie, apoi un strat de crema si la final ultima foaie.

Lasam prajitura pana a doua zi pana se inmoaie foile.Eu am mai intors-o de vreo doua ori, adica foaia de jos a ajuns deasupra si invers, pentru a se inmuia uniform.

Nu ma asteptam ca si varianta de post a acestei prajituri sa fie atat de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni