Desert prajitura cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 1 Sep 2017 | 2585 vizualizari

 

A apărut dovleacul prin hipermarketuri și m-am gândit să vă tentez cu o prăjitură pe care am pregătit-o în urmă cu ceva vreme. A fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina,
  • 125g unt,
  • 70g zahar pudra,
  • un galbenus,
  • 50ml lapte,
  • un praf sare

  • Pentru umplutura:
  • 500g dovleac,
  • 3 oua,
  • 100g zahar,
  • 180g frisca lichida,
  • 70g faina,
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac:

Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava de copt, il gauresti cu furculita si-l dai la rece.

Intre timp dai pe razatoare dovleacul iar apoi il mixezi pana obtii un piure fin.

Amesteci zaharul, frisca, ouale si faina si apoi adaugi piureul de dovleac. Torni umplutura peste aluatul deja intins in tava. Introduci tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara