Desert prajitura cu crema de cafea

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2020 | 10609 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, nu foarte dulce, pregatita chiar cu indulcitor (dar puteti folosi si zahar), perfecta pentru aceste zile reci de toamna si nu numai! Ne place mult, pentru ca iubim aroma de cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere (am folosit Green Sugar)
    • 4 linguri ulei
    • 2 linguri pudra de rascove (sau cacao)
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema de cafea:
    • 300 ml lapte
    • 100 ml expresso
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri amidon
    • 1 plic ness
    • 250 gr mascarpone
    • sirop cu aroma de rom, pentru insiropat (pregatit din apa, indulcitor si esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cafea:

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia, uleiul, praful de copt si le mixati. Incorporati pudra de rascove cu o paleta, apoi si faina cernuta, treptat. Invartiti usor cu paleta. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati 3 fasii egale pe latime.

Crema de cafea: In cana cu expresso cald puneti ness-ul si amestecati pana se dizolva.

Intr-un vas puneti laptele, cafeaua si amestecati. Adaugati amidonul, invartiti pana se dizolva, apoi transferati cratita pe foc. Amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o dati deoparte. O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Crema rece o mixati usor, apoi adaugati mascarponele si mixati pana crema devine spumoasa. Puneti 2-3 linguri din crema deoparte. Insiropati prima fasie de blat, puneti jumate din crema si nivelati. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, restul de crema si ultima fasie de blat insiropata. Dati prajitura la rece 2-3 ore. O scoateti dupa acest timp si o portionati. O pudrati cu cacao, iar din crema oprita ii faceti niste moate cu un pos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu inima