Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

de Catalina L in Prajituri, 21 Ian 2018 | 4287 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditiionala din orasul Metz (Franta).
Foarte usor de facut, v-o recomand cu caldura. Este o reteta veche  de traditie diferita de prajiturile cu unt de astazi. Este moale si pufoasa cu un gust ciocolatos si un pic acidulat datorita smantanei din compozitie.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prajitura-cu-ciocolata-si.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de faina
  • 4 oua
  • 140 g de zahar
  • 200 g de smantana grasa
  • 120 g des ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • vanilie pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz:

Radeti ciocolata.

Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul.

Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina cernuta.

Adaugati smantana si amestecati usor, amestecul trebuie sa fie spumos.

Ungeti cu unt forma in silicon. Daca aveti altfel de forma, va recomand sa puneti hartie de copt si s-o ungeti. Turnati compozitia.

Dati la cuptor timp de 40 de minute.

Verificati apasand usor- veti auzi un usor "șuier".

Scoateti si scoateti din forma dupa 5 minute.

Lasati se se raceasca pe un gril.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)