Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

de oanapl in Prajituri, 15 Feb 2017 | 48108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilele de cocos:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus

  • Pentru blatul cu ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 120 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 20 ml lapte batut
  • Pentru topping:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos:

Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata.

Topesti la baine-marie ciocolata si untul. In acest timp mixezi ouale cu zahar, apoi adaugi laptele batut.

Adaugi in compozitia de oua ciocolata topita cu unt si amesteci pana se omogenizeaza. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidon, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.

 

Coci prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea). Scoti prajitura coapta si o lasi la racit. Cat timp aceasta se raceste pregatesti glazura. Topesti ciocolata la baine-marie, apoi o mixezi cu frisca lichida. Dai la rece pana se intareste, mai mixezi inca o data, apoi o pui peste prajitura. Poti sa presari putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Bounty