O prajitura foarte buna si parfumata. Un deliciu!
Blat:
Bezea:
Se porneste cuptorul la 175 grade C.
Se bat albusurile cu mixerul impreuna cu sarea. Cand se formeaza spuma, se adauga tot zaharul in ploaie. Se mixeaza pana devine o spuma densa.
Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul, apoi se adauga laptele, vanilia si coaja de lamaie.
Se adauga treptat amestecul de galbenusuri peste albusuri, mixand in continuare, la o treapta mai mica de viteza. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.
Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 175 C pt 25 min.
Bezea: Se bat albusurile cu sarea si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza un minut.
Dupa 25 min, se scoate blatul din cuptor (trebuie sa fie usor rumen deasupra) si se intinde bezeaua in strat uniform peste acesta. Se da iar la cuptor la 175 C pt 10 minute ( pana este aurie bezeaua deasupra).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
1
Se portioneaza rece pt ca blatul sa isi pastreze culoarea frumoasa, galbena.
2
Bezeaua daca se tine prea mult la cuptor, se lasa usor.