Desert prajitura cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 28 Iun 2017 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr caise
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt ( sau margarina)
  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 50 gr cacao
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zahar vanilat ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit.

Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. 

Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua.

Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si turnam compozitia.

Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in patru parti egale.

Asezam caisele la suprafata compozitiei din tava, lasand dupa preferinta mai mult sau mai putin spatiu intre caise. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 25-30 minute. ( faceti testul cu scobitoarea)

Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca, presaram zahar vanilat (optional) si o portionam dupa plac. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine