Desert prajitura cu bulion

de Lau in Prajituri, 6 Iul 2017 | 8842 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul retete fel de fel

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • un praf de sare
  • 650 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 180 g gris
  • 1 lamaie
  • 150 g unt
  • 1 kg capsuni (sau 400 g dulceata de care dorim)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bulion:

Foi-intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare.

Omogenizam, dupa care adaugam faina treptat, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios; invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati pe care le vom intinde in 4 foi; le vom coace pe spatele tavii pana ce se rumesc putin, le intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle la copt.

Crema-intr-un ceaun, adaugam zaharul, grisul, laptele, amestecand continuu. Punem pe foc sa fiarba pana ce se ingroasa ca o budinca.

Cand este gata adaugam zeama si coaja rasa de lamaie, untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca putin.

Capsunile le-am taiat cubulete, am adaugat 150 g zahar si am pus pe foc, amestecand ocazional pana ce scade lichidul.

In tava in care am copt foile, asezam prima foaie- crema calduta-foaie-dulceata-foaie-crema-foie. Adaugam o greutate peste prajitura si lasam peste noapte.

A-2 zi, o pudram cu zahar sau cu nuca de cocos si o taiem in forma dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine