Prajitura perfecta....fina, ca o crema, cu textura unei spume care se topeste in gura si-un gust minunat, delicios!
Denumirea de lapte auriu vine de la o veche reteta ayurvedica de pasta din turmeric, extrem de sanatoasa pe care eu am preparat-o si o folosesc de ceva timp in diverse retete, cu lapte, iaurt, budinci, prajituri.
Va las cu drag reteta dupa care am preparat laptele auriu( intrati pe link).
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jYCQb2YNGt4
http://www.healthy-holistic-living.com/golden-milk.html
Va invit la degustat!
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum.
Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in continuare. Se adauga pasta de turmeric.
Se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, apoi usor faina si praful de copt iar la final, untul topit.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna usor compozitia, apoi se pun deasupra si stafidele.
Prajitura se va coace timp de 35 sau 40 de minute la 180 de grade C (sau pana devine ferma la atingere).
Inainte de a o pudra si taia, se va raci perfect.
Pofta mare la deliciu!