Aceasta prajitura mi-a adus aminte la gust cu Banana Bread. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate. Noua ne-a placut tare mult si sper sa va placa si voua!
Pentru prajitura :
Pentru crema de branza :
Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa.
Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu laptele.
Adaugam in compozitie bananele (facute pasta cu ajutorul unei furculite) si ciocolata maruntita.
Ungem o tava cu unt si punem compozitia in tava.
Punem prajitura la copt, pentru 40 minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.
Intre timp, pregatim crema de branza.
Intr-un bol, punem branza, zaharul pudra si smantana si amestecam bine. Dam crema la frigider pana in momentul folosirii.
Cand prajitura este coapta ( faceti testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam tava pentru alte 10 minute.
Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, punem pe intreaga suprafata crema de branza si decoram cu alune.
Noua prajitura ni s-a parut si mai buna consumata a doua zi.
Pofta buna!