Desert prajitura chinezeasca

de RODIMUR in Prajituri, 30 Iun 2017 | 8381 vizualizari

 

O prăjitură pe care o știu de la mămica și pe care o fac foarte ușor. Este o prăjitură pufoasă, care are un gust special, de la nuci și de la esența de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame nuci măcinate
  • 2 linguri de cacao
  • 100 grame făină albă
  • 1/2 fiolă de esență de migdale
  • 3 gălbenușuri
  • 6 albușuri bătute spumă
  • Pentru decor
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1/2 tabletă de ciocolată de lapte, sau ornamente decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura chinezeasca:

Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.

Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziția și se nivelează frumos. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit.

Între timp, cele 3 gălbenușuri rămase se amestecă spumă cu 3 linguri de zahăr, încorporate pe rând.

Când prăjitura este aproape gata, coaptă la suprafață, se scoate din cuptor, se toarnă peste ea, uniform, spuma de gălbenușuri și se presară ciocolată răzuită, sau ornamente decor.

Se dă din nou tava la cuptor și după puțin timp, prăjitura este gata (se poate face proba cu scobitoarea).

Când prăjitura s-a răcit, se taie în forma dorită (romburi, pătrate, dreptunghiuri).

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de amestecat.

2

Nu tăiați prăjitura decât atunci când s-a răcit.

3

Esența de migdale fiind suficient de parfumată, nu mai este nevoie de alte arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema