tarte si placinte rumenite si iscusite
Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporezi cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o coca. Framanti energic 10 minute si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut indeajuns, intinzi aluatul. Presari faina atat pe masa, cat si pe aluat pentru a nu se lipi si il intinzi cu sucitorul pana la grosimea unui deget. Tai apoi aluatul in patratele de 15cm.
Pregatesti umplutura din branza dulce de vaci, stafide, 2 oua, 100 g zahar si restul de coaja de lamaie. Pui cate o lingura de compozitie in interiorul fiecarui patratel de aluat si il impaturesti tragand colturile in interior si apasand pentru a nu se desface in timpul coacerii. Ungi o tava cu unt si o tapetezi cu faina si asezi placintele in tava. Bati un galbenus si ungi fiecare placinta. Incingi cuptorul la foc mediu si bagi tava la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. Le lasi sa se raceasca si le pudrezi cu zahar.