Desert placinta cu rahat

de Lau in Dulciuri, 12 Noi 2017 | 3433 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
M-am inspirat de la Claudia cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri untura
  • 150 ml zer(de lapte de vaca)
  • 30 ml ulei
  • UNS
  • 3 linguri marmelada (facuta in casa)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 200 g rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu rahat:

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei.

Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in aluat, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit cca. 1 ora, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam marmelada amestecata cu nuca macinata, bucati de rahat deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci