Desert placinta cu rahat

de Lau in Dulciuri, 12 Noi 2017 | 3759 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
M-am inspirat de la Claudia cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri untura
  • 150 ml zer(de lapte de vaca)
  • 30 ml ulei
  • UNS
  • 3 linguri marmelada (facuta in casa)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 200 g rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu rahat:

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei.

Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in aluat, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit cca. 1 ora, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam marmelada amestecata cu nuca macinata, bucati de rahat deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]