Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Mar 2021 | 12460 vizualizari

 

M-am inspirat de la tipa aia cu brostele de la Brosteni, multumesc pentru reteta, un aluat foarte fraged, nici nu zici ca e de post.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 550-600 g faina
  • Umplutura
  • cca 1 kg mere ( ionatene si golden)
  • 150 g zahar brun
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii):

Aluat : Intr-un castron am cernut 500 g faina, am adaugat sare, zahar, praf de copt. Separat am amestecat apa, uleiu si zeama de lamaie. Am turnat amestecul lichid peste cel solid ai am inceput sa framant, aluatul a mai cerut cca 100 g faina. Am impartit aluatul in doua parti egale, l-am invelit in folie alimenrata si l-am bagat la frigider cat timp am pregatit merele.

Umplutura: Am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete mici, am stors zeama de la o lamaie, apoi am adaugat si zaharul. Am pus melrele la calit intr-o tigaie incapatoare, le-am calit pana ce nu a mai ramas zeama in tigatie. Pentru ca merele au fost foarte aromate, n-am adaugat nici scortisoara nici altfel de esente.

Am scos aluatul din frigider, am intins doua foi  de dimensiunea tavii ( 35/25 cm). Am tapetat tava cu hartie d ecopt, am asezat prima foaie, am intepat-o cu o furculita, am intins umplutura, apoi am asezat a doua foaie si am intepat-o cu o furculita. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor am lasat placinta sa se raceasca , apoi am portionat-o si am pudrat cu zahar. Deosebita, un aluat de se topeste in gura, asa frageda a iesit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

21.03.2021, 19:55

Ce pufosenie ai facut!

dantes 1

22.03.2021, 10:35

Buna!

Panacris 1

22.03.2021, 19:49

Parcă spuneai mai devreme la altă rețetă cu nu ți post! Oricum plăcinta cu mere e bună în orice variantă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post