Desert placinta cu dovleac

de Gabriela_Gh in Prajituri, 29 Oct 2018 | 3534 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Merisor: https://www.bucataras.ro/retete/desert-placinta-cu-mere-si-pere-85345.html
Mie imi place dovleacul copt, dar rar nimeresc unul sa-mi placa cu adevarat. Daca nu l-am nimerit, nici o problema, se transforma intr-o placinta gustoasa cu dovleac. Deci in loc de umplutura de mere si pere am sa folosesc dovleac.
Pentru ca sunt la dieta, nu o sa folosesc deloc zahar, asa ca am inlocuit zaharul cu green sugar si sirop de artar. Tot din acest motiv am eliminat untul si iaurtul si am folosit doar smantana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana (20% grasime)
  • 2 ouă
  • 25 gr. green sugar
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500-650 g făină albă
  • un vârf linguriță sare
  • dovleac copt pasat
  • 50 ml sirop de artar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Incepem cu umplutura:

Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa.

Prepararea aluatului:

Cernem faina sa o avem pregatita pentru aluat.

Batem ouale cu 25 gr green sugar si sarea (eu m-am folosit de robotul de framanatat). Am pus bicarbonatul in smantana si am adaugat-o peste ouale batute, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pana se formeaza un aluat nelipicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca cam 15-20 min

Il impartim in doua parti (unul mai mare pentru foaia de jos si cam o treime pentru foaia de sus)

Intindem cu sucitorul prima foaie de dimensiuni cam 30/35 cm si o asezam in tava peste foaia de copt. Adaugam umplutura de dovleac si o nivelam frumos.

Intindem a doua foaie putin mai subtire, de aceleasi dimensiuni ca prima si cu un cutit o taiem din loc in loc, pentru a avea un aspect frumos placinta( fiecare poate sa fie cat de creativ doreste)

Asezam si a doua foaie peste umplutura de dovleac, bagam placinta in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C si o lasam la copt cam 40 min.

Dupa ce o soatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o portionam si o pudram fiecare dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lemon cake glazurat