Desert placinta cu branza dulce si visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 26 Mai 2018 | 2640 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor
O placinta foarte buna cu aluat de cozonac, branza dulce si visine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • sare
  • 150 g zahar
  • 550 g faina
  • 50 ml ulei
  • esenta lamaie sau coaja de lamaie
  • 300 g branza dulce
  • visine
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 oua
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce si visine:

Pentru aluat incalzim laptele. Topim in lapte zaharul si drojdia. Intr-un vas incapator cernem faina (nu toata de la inceput). Peste faina presaram sare, apoi adaugam pe rand trei oua, laptele caldut cu drojdia si zaharul, esenta de lamaie. Omogenizam bine, apoi adaugam faina cat avem nevoie pentru un aluat nu foarte tare. La final incorporam si ulei, framantand usor. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Amestecam branza dulce cu 2 oua, sare si 3-4 linguri de zahar.

Impartim aluatul crescut in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava cu hartie de copt. Intepam aluatul din loc in loc. Distribuim compozitia de branza, apoi visinele. Eu am avut visine la borcan ramase de la siropul facut vara. Peste visine asezam adoua foaie de aluat.

Intepam si aceasta foaie din loc in loc, apoi ungem cu ou batut.

Introducem tava in cuptorul incins, pentru 55-60 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]