Desert piscoturi cu vanilie si nuci

de madi_marin in Dulciuri, 21 Mar 2018 | 4175 vizualizari

 

Am răsfoit de curând o mai veche carte cu reţete. Şi pentru că vremea de afară ne îndeamnă la aprins cuptorul, m-am gândit să pregătesc aceste pişcoturi, care pot fi coapte şi în post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 130 g margarină/unt
  • 130 g nuci prăjite uşor şi măcinate fin
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 1/2 fiolă esenţă de lămâie
  • un praf de sare
  • ciocolată+ulei pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscoturi cu vanilie si nuci:

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.

Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.

Se omogenizează bine totul.

Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.

Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.

Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂  )  şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 180 grade C, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.

Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei.

Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa