Desert Petit Gateau

de cristeena20 in Dulciuri, 31 Mar 2019 | 4877 vizualizari

 

Sau Lava Cake-un desert foarte simplu dar dleicios-o eruptie de ciocolata servita alaturi de o inghetata de vanilie. 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cicolata culinara 70%cacao
  • 250 gr unt
  • 5 oua
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 50 gr faina
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Petit Gateau:

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte. 

  • Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde (eu am ales varianta mai usoara-la microunde)
  • Intr-un castron amestecam ouale-da rnu le batem-doar le omogenizam cu zaharul
  • Adaugam treptat amestecul de ciocolata , amestecand cu un tel; incorporam si faina si amestecam usor. 
  • Formele de Peit gateau se ung cu unt/margarina si se pudreaza cu faina; turnam amestecul si apoi dam la frigider pana servim. Inainte de a servi bagam formele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. In functie de cuptor se lasa cam 8-10 minute si se aduc la masa fierbinti. Rasturnam in farfurii si servim cu un glob de inghetata de vanilie alaturi

TIPS-URI

1

Eu am facut jumate de portie si mi-au iesit mai multe-le-am facut de 3 ori :) deci le puteti lasa in frigider cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Petit Gateau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea