Desert papanasi

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Oct 2020 | 4717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 500 ml ulei pt prajit
  • Pt servit:
  • Smântâna grasa
  • dulceață de visine sau afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de min. 

Aluatul se împarte în 12 bucăți mari și 12 bucăți mici. 

Bucatile mici de aluat se formează în forma de bila. 

Bucatile mari de aluat se rotunjesc și cu ajutorul degetelor se formează o gaura în mijloc care se lărgește ușor. 

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori exescul de ulei. 

Se servesc cu smântână și dulceață! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem